Proiectul Educațional Județean ,,Cursa lecturii”

15 februarie, Ziua Națională a Lecturii, un moment oportun pentru a ne reinventa ca dascăli, pentru a duce educația dincolo de perimetrul școlii. Activitatea de astăzi, denumită ,,Lectura în tramvai”, la care au participat elevi, părinți, bunici și cadre didactice din cele cinci unități de învățământ partenere, CN ,,Frații Buzești” Cr., Șc. Gimn. ,,Sf. Gheorghe” Craiova, Șc. Gimn. ,,Anton Pann” Craiova, Șc. Gimn. ,,Eliza Opran” Ișalnița și Liceul Tehnologic ,,Ctin Ianculescu” Cârcea, este cea care deschide seria numeroaselor activități regăsite în cadrul Proiectului Educațional Județean ,,Cursa lecturii”.
Pe lângă abordarea unor noțiuni din programa școlară pentru limba și literatura română, acest proiect județean urmărește ca demersul didactic să se desfășoare atât într-un cadru formal, cât și nonformal, astfel încât toți factorii esențiali ai unei educații de succes, respectiv școala, familia și comunitatea locală, să interfereze și, astfel, să conducă la formarea unor valori umane fundamentale: dragostea pentru carte, pentru lectură; dorința de a dărui și prețuirea stării de bine generate de acest fapt; deschiderea către noi orizonturi ale cunoașterii; altruismul; empatia.
Emoția, uimirea și bucuria din ochii acelor călători care au primit cărțile oferite de toți cei implicați în acest proiect confirmă împărtășirea celor mai frumoase sentimente!
https://fb.watch/iEMB9jJKlY/
https://l.facebook.com/lectura-in-tramvai

Popasul literar desfășurat azi în cadrul Bibliotecii Universității din Craiova încheie
seria activităților realizate prin Proiectul Educațional Județean ,,Cursa lecturii” și înnobilează semnificația pe care Ziua Națională a Lecturii trebuie să o aibă în vizi-
unea fiecăruia dintre noi.

Lasă un răspuns